miercuri, 23 septembrie 2015

Cine esti tu si de ce ma judeci?

Hai sa stam un pic de vorba. Da tu, acela care te uiti urat, pe strada, la "pufoase", acela care comenteaza rautacios pe Facebook cand vede o "pufoasa" in lenjerie intima. Da tu, cel care ai o greutate in standarde. Cel pentru care idealul de frumusete are o legatura stricta cu kilogramele. Hai sa-ti dau o veste.

De ceva timp incoace, un numar tot mai mare de "pufoase" se simt bine in propria lor piele si sarbatoresc asta. Mare lucru, nu? In timp ce noi doi avem acest dialog imaginar (nu e monolog, pentru ca stiu foarte clar care ti-s raspunsurile), la Saptamana Modei din New York defileaza "pufoase". Da, marii creatori de moda si-au dat seama ca siluetele rubensiene merita ce-i mai bun si mai frumos.

Vrei sa vorbim despre sanatate? Inainte de a comenta ca "pufoasele" duc o viata nesanatoasa? Intra intr-un McDonald's. Iti garantez ca 99,9% din oamenii de acolo au greutatea "normala". Nu iti poti baza teoriile medicale numai pe dimensiunea corpului. Nu toate persoanele slabe sunt sanatoase si nici toate persoanele "pufoase" au probleme de sanatate. Habar nu ai de ce o "pufoasa" este "pufoasa". Presupui, de cele mai multe ori, ca este lenesa si mananca prea mult. Te-ai gandit vreodata ca te-ai putea insela?

Imi spui ca vrei sa motivezi "pufoasele" sa slabeasca? Am o alta veste mare pentru tine. Umilirea legata de kilogramele in plus nu functioneaza. Niciodata. Atunci cand faci pe cineva sa se simta prost, in niciun caz nu il/o motivezi.

Arata-mi "pufoase" cu celulita si eu o sa-ti arat tot atatea "slabe" cu celulita. Bonus, o sa-ti arat "pufoase" fericite in pielea lor, dar si femei "normale" care se plang prietenelor ca au facut "burta cat China de la o inghetata".

Inainte sa ma judeci, uita-te in oglinda. Zi-mi ca esti perfect (a).

Sursa foto: leadinglady.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu