miercuri, 21 martie 2018

Comanda minima este ilegala!

De multe ori in magazinele online sau chiar pe Facebook, vanzatorul impune o comanda minima. Fie ca ii este lene de un drum la posta pentru doi lei, fie ca ii este lene sa impacheteze un produs pentru doi lei si jumatate. Faza este ca nu este legal sa impui o comanda minima. Citez din OG 99/2000 – privind comercializarea produselor si serviciilor de piata:
Vanzarile conditionate Art. 58. – Este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea concomitenta a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisa prestarea unui serviciu catre consumator, conditionata de prestarea altui serviciu sau de cumpararea unui produs. Art. 59. – Nu sunt considerate vanzari conditionate: 1. vanzarile la un pret global pentru produse sau servicii diferite, care constituie un ansamblu, precum si pentru produse identice preambalate oferite intr-un ambalaj colectiv, cu conditia ca: a) fiecare produs si fiecare serviciu sa poata fi achizitionat si separat la pretul sau obisnuit, in cadrul aceleiasi suprafete de vanzare; b) cumparatorul sa fie informat despre aceasta posibilitate si despre pretul de vanzare aferent produsului sau serviciului; 2. vanzarile de produse in loturi sau ambalaje consacrate de uzantele comerciale si de nevoile de consum.
In traducere, nu poate fi impusa comanda minima, dar este foarte legala o taxa de procesare/manipulare pentru comenzile mai mici de XX lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu