miercuri, 2 octombrie 2019

Draga instructorule de fitness...

... oare te-ai intrebat vreodata de ce nu vin mai multe grase la sala? De ce ai parte numai de pitzi-mitzi preocupate sa se mentina in forma, care se cred grase daca au cu cinci kilograme mai mult decat "norma" de fotomodel, care vor fundul mai bombat, sanii mai fermi sau pur si simplu si-au cumparat o pereche de pantofi sport noi?

Te-ai intrebat de ce nu ai succes la ... practic principalul tau target? Ma gandesc ca daca ai face meseria asta din pasiune, ti-ar pasa daca tot mai multi oameni fac sport si daca rata obezitatii din Romania ar fi mai mica. Ma gandesc ca daca ti-ar veni o grasa la sala nu ti-ai spune in gand "las ca scot eu unul din ea sa slabeasca" si nu i-ai spune in fata "cum? de doi ani de zile nu ai mai facut niciun sport?". Mda... Unii oameni nu fac sport pentru ca au alte prioritati, pentru ca nu au timp sau pentru ca pur si simplu sunt lenevitori. Nu zic ca nu ai dreptate, pentru ca ai. Dar la naiba, oare chiar nu constientizezi ca psihologic nu ajuti cu nimic o grasa sa se intoarca si sa se tina un an, doi, trei, cat o fi nevoie, de sala? Stii ca 15% din populația Romaniei este obeză, iar o treime, supraponderală? Iar tu ai in sala numai mitzi-pitzi. Si pe mine:)

Oare de ce in toate reclamele la salile de fitness gagicile de acolo sunt perfecte, din punct de vedere al tonusului muscular si al fondului de ten? Vrei sa-mi spui ca intr-o societate consumerista, unde conteaza mai mult forma si nu fondul, nu ar prinde o reclama cu o grasa asudata, rasufland greu dupa un sfert de ora de stepper eliptic?

Pai atunci draga instructorule de fitness, nu-ti mai promova afacerea ca fiind "body, mind and spirit". Mda, sunt rea acum. Pentru ca sunt convinsa ca, de fapt, intentiile tale sunt bune, iar glumele tale sunt doar glume. Si de aia mai ai cel putin o sansa cu mine.

PS Prima imagine este de pe site-ul de promovare ale unei sali de fitness din Bucuresti, a doua este dintr-un articol despre cele mai bune sali de fitness dintr-un oras american, iar poza este facuta de ANDI ELLOWAY.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu